Groeten uit Zandvoort

Vanaf 11 september organiseert het Zandvoorts Museum een tentoonstelling met ansichtkaarten, die het leven laten zien van rond 1910. Mooie beelden en objecten geven het Zandvoort-gevoel weer.

Nostalgische ansichtkaarten laten het leven zien van rond 1910. Plaatjes van spelende kinderen en pootje badende mensen. Badkoetsjes, ezeltje rijden en zandkastelen bouwen, een vakantiegevoel. Nu wij door Corona worden gestimuleerd om de vakantie dichter bij huis door te brengen, is het een mooie gelegenheid om uit te pakken met de mooie beelden en objecten die het fijne vakantie in Zandvoort gevoel weergeven. Een fraaie reddingsboei met de letters “Groeten uit Zandvoort”, een rieten strandstoel en dames in witte zomerjurkjes. In de vitrines zijn souvenirs te vinden, een beschilderde schelp en fascinerende leporello kaarten. Op de kartonnen ansichtkaart een klein vakje. Als je dat vakje open doet zie je een zigzag opgevouwen serie van historische beelden uit Zandvoort.

Bron: Zandvoorts Museum.

Eerbetoon aan Emmy van Vrijberghe de Coningh

Een zaal wordt ingericht met het werk van Emmy van Vrijberghe de Coningh. De voormalig beheerder van het Zandvoorts Museum (toen nog Cultureel Centrum) maakte prachtige tekeningen met Oost-Indische inkt. Onlangs hebben wij nog een schenking gehad met prachtige tekeningen over streekdrachten.

Kees de Muis

Beleef samen met Kees en zijn vriendinnetje Julia de gekste avonturen. In een speciale ruimte kunnen kinderen spelen en kleuren en kunnen de ouders het maakproces bekijken.

cid:part23.D41DB23D.29B307F9@vindmagazine.nl

 

Bron: website Zandvoorts Museum.