Grensverlegger van Houten – Wereldmerk Chocolade uit Weesp

Bezoek Museum Weesp en verwonder u over de kleurenpracht en inventiviteit waarmee Van Houten de wereld veroverde met zijn heerlijke cacao.

Book 1 min

BEST & GOES FARTHEST Met deze slogan verkocht chocolademaker Van Houten ver over de grens van Weesp, van Nederland, ver buiten Europa, zelfs over de hele wereld zijn heerlijke bonbons, chocoladerepen en cacaopoeder.

Museum Weesp brengt dit succesverhaal in beeld met prachtige kleurrijke affiches en bonbondozen, vaak vormgegeven door toonaangevende kunstenaars. Van Houten was zeer vooruitstrevend in zijn reclamecampagnes, de chocolademaker liep voorop bij het gebruik van de nieuwste technieken, zoals een blijspel voor het theater of een reclamefilm voor in de bioscoop. In de tentoonstelling is de allereerste reclamefilm uit het jaar 1899 te zien.

Bezoek Museum Weesp en verwonder u over de kleurenpracht en inventiviteit waarmee Van Houten de wereld veroverde met zijn heerlijke cacao. Kijk voor meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen op de website van Museum Weesp.

Deze tentoonstelling maakte deel uit van het Erfgoed Festival Gooi & Vecht. Tijdens het Erfgoedfestival is ook de podcast Gooise Grensverleggers verschenen. De vijfde aflevering gaat over Van Houten en is te beluisteren via Spotify of Apple Podcasts.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN