Gratis stadswandeling door Monnickendam

In de maanden mei tot en met augustus is er op iedere vrijdagavond een gratis stadswandeling met gids door Monnickendam.

Book 1 min

Monnickendam is een kleine stad (stadsrechten sinds 1356), met een mooie historische binnenstad die door de eeuwen heen goed bewaard is gebleven. Wanneer u Monnnickendam binnenkomt torent de Grote of St Nicolaaskerk uit de 15e eeuw boven het stadspanorama uit. Deze imposante kerk is dominant in het stadsbeeld aanwezig. Monnickendam heeft een beschermd stadsgezicht met veel historische gebouwen en huizen uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw, vaak met mooi gerestaureerde gevelstenen. In het midden van de stad vindt u de Speeltoren met het oudste bespeelbare carillon ter wereld.

Onder leiding van ervaren stadsgidsen kunt u elke vrijdagavond een boeiende gratis wandeling maken door de straten en steegjes van de stad, waarbij u kunt genieten van al het moois dat Monnickendam te bieden heeft. De groep verzameld om 19.30 uur bij de Speeltoren, aan het Noordeinde 2, voor een wandeling van ongeveer 1,5 uur.

De Waag van Monnickendam. Via Stadsgidsen Monnickendam.

Boek zelf een wandeling

Heb je een feestje, een familiedag, of een ander leuk uitje en wil je meer weten over Monnickendam, maak dan eens een privé-stadswandeling met de stadsgidsen door Oud Monnickendam. Dit kan gedurende het hele jaar. Ook is het dan in overleg mogelijk om de toren van de Grote kerk te beklimmen of om voor een bepaald thema kiezen. De kosten bedragen €3 per persoon met een minimum van €18. Al de inkomsten van de Stadsgidsen Monnickendam komen ten goede van projecten in de binnenstad.

Kijk voor meer informatie op de website van de Stadsgidsen Monnickendam.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN