Geschiedenis Festival

Vlijmscherpe debatten, inhoudelijke lezingen, interviews en ontmoetingen met de beste verhalenvertellers. Historisch Nieuwsblad presenteert op 5 oktober de vijfde (lustrum!) editie van het Geschiedenis Festival: een veelzijdig event voor liefhebbers van geschiedenis.

Het is hét evenement voor liefhebbers van geschiedenis: het jaarlijkse Geschiedenis Festival. Of je nu graag naar vooraanstaande sprekers luistert, naar historische films kijkt of een masterclass familiegeschiedenis schrijven volgt, het festival biedt voor elk wat wils. Op zaterdag 5 oktober staat iedere zaal van de Philharmonie de gehele dag in het teken van geschiedenis.

Deze lustrumeditie van het festival, op 5 oktober in Haarlem, belooft extra bijzonder te worden. Voor deze speciale gelegenheid is een avondprogramma toegevoegd aan het festival. Enkele sprekers die al zijn bevestigd zijn Dick Harrison, Geert Mak, Jeroen Dijsselbloem, Philipp Blom, Simon Sebag Montefiore, Adrian Goldsworthy, Marita Mathijsen, Herman Pleij en Jolande Withuis.

Praktisch

Op de programmapagina van het Gescheidenis Festival vindt u alle informatie over de inhoud van de dag.

Begin april is de ticketverkoop gestart en de kaartjes met vroegboekkorting zijn inmiddels uitverkocht. Alle tickets vindt u op de online ticketpagina.