Gemberbolus maken

Veel voorbeelden van de Joods-Amsterdamse cultuur vind je terug in eten. Zo kent iedereen wel boterkoek, ossenworst, augurken en natuurlijk de gemberbolus. Dat laatste is een traktatie die je vroeger bij de Joodse bakker haalde. Vers uit de oven, van binnen een beetje klef en nat met spijs en krokant van boven.

Book 1 min

Zoete lekkernij

Bola (afgeleid van bolus) betekent bal in het Ladino, de taal van Sefardische Joden. Dit verwijst naar de ronde vorm van deze zoete lekkernij. Tijdens deze activiteit ontdek je, naast het eten, nog veel meer over Joods Amsterdam en de buurt rondom het museum. Natuurlijk ga je zelf ook een bolus bakken en praten we over wat je te weten bent gekomen van Joods Amsterdam. Na afloop weet je waarom de bolus, naast een Joods gerecht, inmiddels ook typisch Amsterdams is.

Leeftijd: 4 t/m 12 jaar. Let op, ouders/begeleiders zijn bij dit bakatelier aanwezig.
Data: 4 januari en 22 januari
Tijd: van 11.00-15.30 uur
Toegang: gratis + entreekaartje
Locatie: atelier Joods Museum junior

Vooraf aanmelden is niet nodig. Wees 15 minuten voor aanvang aanwezig.

Bron: Joods Cultureel Kwartier

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN