Fototentoonstelling Monumentaal Landschap

Uniek is dat binnen de grenzen van de gemeenten Castricum en Uitgeest op korte afstand van elkaar verschillende landschapstypen bestaan. In de fototentoonstelling ‘Monumentaal Landschap’ staan deze landschappen centraal. De tentoonstelling is te zien in Oud-Castricum.

Book 1 min

Bij monumenten wordt vaak gedacht aan gebouwen zoals kastelen, molens, landhuizen en beschermde dorpsgezichten. Niet alleen gebouwen en kunststukken, maar ook ons landschap is het beschermen waard. Daar zet de Stichting Alkmaardermeeromgeving zich voor in. Ook landschapstypen en landschapselementen die geen beschermde status hebben dragen bij aan de beleving van het landschap. Beschermd of niet, in de tentoonstelling ‘Monumentaal Landschap’ staat het landschap centraal. In de filmzaal is een video te zien waarin verteld wordt over het landschap in Noord-Kennemerland.

In de ontvangstruimte draait een powerpoint presentatie over het landschap. In de ruimte hangen zestien posters met prachtige actuele beelden van het Landschap van de gemeente Castricum.

Bron: Stichting Oud-Castricum

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN