Foto expositie ‘Het stilleven in de fotografie’

Op zaterdag 10 oktober is voor bezoekers van Museum Sow to Grow in het voormalige weeshuis aan de Westerstraat 111 in Enkhuizen het startsein gegeven voor de expositie “HET STILLEVEN IN DE FOTOGRAFIE”.

Fotowedstrijd

Aan de expositie ging een fotowedstrijd met hetzelfde thema vooraf. Liefst 39 deelnemers zonden 58 foto’s, van een hoge kwaliteit, die in aanmerking kwamen voor een prijs. De uiteindelijke winnaar is Yvonne Gruis uit Berkel en Rodenrijs met haar foto van een appel. De expositie duurt tot en met vrijdag 18 december 2020 en kan gecombineerd worden met een bezoek aan het interactieve Museum Sow to Grow. Bezitters van de Museumkaart hebben gratis toegang.

Stilleven

Een stilleven is een afbeelding van onbeweeglijke objecten, mogelijk een artistieke compositie van roerloze of levenloze voorwerpen. Met het aantal van 58 ingezonden foto’s voor de wedstrijd, afkomstig van 39 inzenders uit het gehele land, mag gerust van een groot succes gesproken worden.

Wanneer je naar de stillevens in deze expositie komt kijken, komen de woorden onbeweeglijk, roerloos of levenloos zeker in eerste instantie niet bij je op, maar laat je verrassen. De, door de deelnemers ingezonden foto’s, tonen juist leven. Ze laten fruit zien waar je zo een hap uit zou willen nemen, bloemen die je een mooie plek in huis zou willen geven en groenten waar je een heerlijke schotel mee zou willen bereiden.

De composities waarvoor de makers hebben gekozen, laten hun liefde voor dit kunstgenre in al zijn facetten zien. De zorgvuldig gekozen objecten laten in veel gevallen een duidelijke link met Sow to Grow zien, waar andere objecten om meer verbeeldingskracht vragen. Kijk goed om je heen en laat je meenemen in de wereld van het stilleven in de
fotografie.

Liefhebbers van fotografie, voedsel en de schoonheid van voorwerpen mogen deze expositie niet missen. Wat is er mooier dan de eindproducten op het voorplein en de Kloostertuin te bewonderen, de creatieve inspanningen van de
fotografen te zien op de expositie en in het prachtige museum te leren hoe die producten tot stand komen.

De openingstijden zijn van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Let op de maatregelen zoals het vooraf registreren van je bezoek, het dragen van een mond-neuskapje en het desinfecteren van je handen bij binnenkomst en vertrek.

Raadpleeg voor alle zekerheid ook de website www.sowtogrow.nl of de Facebookpagina met de juiste openingstijden en de meest recente Corona maatregelen.