Fietstocht langs projecten van architect Piet Tauber

De in 2020 uitgestelde architectuur fietstocht langs de door Piet Tauber ontworpen woonhuizen en kantoorgebouwen is opnieuw ingepland. De nieuwe datum is zondag 22 augustus 2021. Alles was al kant klaar om er een leerzame en leuke middag van te maken. De versoepelingen van de coronamaatregelen maken het mogelijk om nu in overzichtelijke groepen van ongeveer 8 personen + een gids op pad te gaan.

Piet Tauber (1927-2017) is een van de toonaangevende Alkmaarse architecten. Hij werd geboren in Oudorp als zoon van metselaar en architect Hendricus Tauber, en keerde na zijn studie aan de TH Delft terug naar Alkmaar om zich er in 1955 te vestigen als zelfstandig architect. Hij ontwierp zijn eigen woonhuis met kantoor aan de Westerweg. Zijn oeuvre omvat onder meer de Provinciale Bibliotheek Friesland (Leeuwarden), de Nederlandse Ambassade in Washington en vele Alkmaarse gebouwen. Tauber ontwierp tijdloze gebouwen, was wars van modes en stijlen. Vakmanschap en bouwen naar opdracht stonden voor hem bovenaan.

Er wordt door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) en de Historische Vereniging Alkmaar (HVA) op 22 augustus a.s. een fietstocht georganiseerd. Hierbij komen we langs door Piet Tauber ontworpen woonhuizen, waaronder dat van hem zelf, de HTS aan de Bergerweg, kantoorgebouwen zoals voor de KVK aan de Kennemersingel, en als hoogtepunt de TelefoonCentrale aan de Koelmalaan. Het vormt een logisch vervolg op de oeuvretentoonstelling die het AIA in 2015 organiseerde, en de aanwijzing van de Telefooncentrale als gemeentelijk monument, in nauwe samenwerking met de HVA en de gemeente Alkmaar.

Datum evenement: 22 augustus 2021

Tijdstip evenement: Van 14.00 tot ca 16.00 uur

Deelname: Wilt u deelnemen aan de fietstocht? U kunt zich hier aanmelden. Nadere informatie ontvangt u per e-mail.

Bron: Historische Vereniging Alkmaar

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.