Fietstocht Hildo Krop

Op zondag 6 oktober organiseert Museum Het Schip weer een fietstocht langs de beelden van Hildo Krop in Amsterdam Zuid. U ziet tegels van de ESKAF, houtsnijwerk en heel veel beelden van zandsteen en graniet.

Hildo Krop – ooit door Gerard Reve omschreven als ‘communistische koekenbakker’ – was zoon van een bakker uit Steenwijk. Hij heeft veel keramiek voor de Eerste Steenwijkse Kunst – en Aardewerk Fabriek (ESKAF) gemaakt, verder ontwierp hij meubels, boekomslagen en tapijten. Hij was een sociaal bevlogen, veelzijdig kunstenaar.

Deze fietstocht laat onder begeleiding van een deskundige gids een deel van zijn grote oeuvre in Amsterdam Zuid zien. Van onder andere de stedenmaagd op de Berlage Brug, naar een gesneden houten plattegrond op de tramremise, het standbeeld van architect Berlage, het meisje onder het grote paard bij het Muzenplein, het bronzenkunstwerk voor de Rijksverzekeringsbank, de diverse faunen op verschillende bruggen, de grote beelden op het Berlage Lyceum tot zijn eigen houten stoel in het Bezoekerscentrum de Dageraad. Hildo Krop komt in deze fietstocht geheel tot leven.

Hildo Krop, Beethovenbrug. Via Museum Het Schip.

Praktisch

Datum: zondag 6 oktober 2019
Startlocatie:
Café Restaurant Dauphine, Prins Bernhardplein 175
Starttijd: 14:15 uur
Reserveren: via de website

Let op: bij deze tocht is geen fiets inbegrepen! Neem uw eigen fiets mee, of huur een OV fiets!

Deze fietstocht is tevens te boeken voor groepen. Neem hiervoor contact op met info@hetschip.nl of 020-68 68 595.