Fietsboot Eemlijn

Ontdek Eemland en ‘t Gooi per fiets en fietsboot, wandel, fiets en relax bij ons aan boord. U stapt op en af op één van de opstapplaatsen van uw keuze. Tijdens de vaart heeft u vanaf het bovendek een prachtig uitzicht over de Eemvallei en de Gooise uitlopers van de Utrechtsnee Heuvelrug.

Vanaf woensdag 1 juli gaat de fietsboot Eemlijn om 10.00 uur voor het eerst weer van de wal in Amersfoort. Het coronavirus hield ook de Eemlijn aan de ketting. Zodoende kon het normale seizoen niet op 15 april van start gaan. Omdat de regels wat versoepeld zijn en er aan boord veel aanpassingen zijn aangebracht, kan er weer gevaren gaan worden. Wel onder een aantal voorwaarden. De bekendste zijn de 1,5 meter afstand en u mag niet aan boord komen als u verkouden bent, hoest of koorts heeft.

Verder kunnen er maximaal maar 30 passagiers mee. Onder normale omstandigheden zijn dit er 104. Dit betekent dat u voor een gesloten deur kan komen te staan. Het is verstandig om naar de boot te bellen met de vraag of er plaats voor u is. U belt vanaf uw opstapplaats nadat de boot vertrokken is van de vorige halte. De fietsboot heeft de volgende aanlegplaatsen waar passagiers kunnen opstappen of van boord gaan: Amersfoort, Soest, Baarn, Eemdijk en Spakenburg óf Huizen. Aan boord kan men dan zien hoeveel plaatsen er vrij zijn/komen op uw opstappunt. Andere veiligheidsmaatregelen zullen aan boord bekend worden gemaakt.

Kijk voor meer informatie over vaartijden en tarieven op de website van Fietsboot Eemlijn.