Festival 101 Zomerdromen

Van 15 juni t/m 30 september viert Museum Het Schip de zomer met het festival '101 Zomerdromen'! In samenwerking met de gemeente Amsterdam en instellingen uit de buurt organiseert het museum ruim drie maanden lang zonnige activiteiten voor jong en oud.

Zo staat het ambachtenlokaal in het teken van echte Amsterdamse School-technieken. Tijdens verschillende workshops bestuderen we de oude ambachten waarmee de architecten en kunstenaars van de Amsterdamse School hun werk vormgaven, om er vervolgens zelf mee aan de slag te gaan. Maak een mooie lino-afdruk, een spetterende mozaïek of versier een kledingstuk met batik. Voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Liever wat meer lichaamsbeweging? Wandel dan mee met een van onze gidsen en luister naar de verhalen achter de fantasievolle gevels van de stad. Leer over de geschiedenis van de volkshuisvesting, stadsuitbreiding en de idealen die de architecten aan hun gebouwen meegaven. Hoe herken je Amsterdamse School-architectuur nu eigenlijk en welke architecten gaven de stad vorm? We wandelen door de Spaarndammerbuurt, maar ook door andere delen van de stad.

Daarnaast blikken we door middel van lezingen vooruit op de nieuwe tentoonstelling over graficus Fré Cohen, en lichten we een tipje van de sluier op over ons grootschalige project De Tuinstadgedachte.

Bekijk het hele programma via deze link. Uiteraard wordt het programma aangepast op de geldende coronamaatregelen en zorgt Museum Het Schip ervoor dat uw bezoek veilig verloopt. Reserveren is daarom verplicht. Tickets vindt u onderaan iedere activiteit of op de ticketpagina.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.