Feestelijke bijeenkomst voor de 350ste verjaardag van Paulus Loot

Is er een portret van Paulus Loot gevonden? Weten we nu hoe hij eruitzag en wat zich in zijn grafkapel van de Protestantse kerk van Zandvoort bevindt? Deze en vele andere intrigerende vragen worden beantwoord tijdens een bijzondere en feestelijke bijeenkomst ter ere van de 350e verjaardag van Paulus Loot, heer van Zandvoort in de 18e eeuw.

Book 1 min

Tijdens deze avond in de Zandvoortse Protestantse kerk, worden verschillende sprekers verwelkomd. Zij zullen vertellen over Paulus Loot en de activiteiten tijdens het afgelopen jubileumjaar:

  • Wethouder Gert-Jan Bluijs: Hij zal spreken over het belang van lokale geschiedenis en waarom het essentieel is om onze erfgoedverhalen te koesteren.
  • Klaartje Pompe, Hoofd Publiek van het Noord-Hollands Archief: Zij zal ons meenemen naar de wereld waarin Paulus Loot leefde en ons laten zien hoe het NHA deze waardevolle informatie bewaart en toegankelijk maakt.
  • Dominee John Vrijhof: Hij zal ons een bespiegeling geven over het begrip ‘eeuwigheid’ in relatie tot de wens van Paulus Loot om voor altijd begraven te liggen in de Zandvoortse Protestantse kerk.
  • Walter Sans, Initiator van het ‘Paulus Loot Jaar’ zal vertellen over de verschillende activiteiten die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden en onthullen of er daadwerkelijk een portret van Paulus Loot is gevonden.

 

Tijdens deze bijeenkomst zal Jongerenwerk Zandvoort het gedicht ‘Het land van Loot’ voordragen. DeĀ  Zandvoortse singer-songwriter Ruud Houweling zal de avond muzikaal omlijsten.

De kerk gaat woensdagavond 27 september om 18:45 uur open. De bijeenkomst begint om 19:00 uur en zal tot circa 20:30 uur duren. U bent hierbij van harte welkom.

De toegang is gratis; wel wordt er een bijdrage van 2 euro per drankje gevraagd na afloop van het programma. De opbrengst gaat naar de Protestantse Kerk en wordt gebruikt voor het onderhoud van de kerk. U kunt per QR-code of contant betalen.

Voor meer informatie en updates kunt u terecht op www.PaulusLoot.online.

Bron en omslagbeeld: Zandvoorts Museum

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN