Famillement thuis

Heb je altijd al je familiegeschiedenis willen uitpluizen, maar had je nog net even dat ene zetje of wat extra hulp nodig? Het CBG maakt het je in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam nu heel gemakkelijk – vanaf 23 juni 2020 kun je gewoon bij je thuis een serie interessante en leerzame webinars volgen.

De exacte invulling van de serie webinars houden we nog even geheim, maar ze worden in ieder geval gevarieerd en interactief. En we starten met ‘Stamboomonderzoek voor beginners’ op 23 juni 2020. Net als bij de fysieke edities van het Famillement kijk en luister je naar interviews en lezingen, maar nu thuis via livestreams van 45 minuten en je stelt je onderzoeksvragen via de chat! Er komen verdiepende video’s, die je voorbereiden op je bezoek aan de tentoonstellingen in Stadsarchief Amsterdam.

Eerste 3 webinars zijn bekend

Onderwerpen die tijdens de komende webinars aan bod komen, zijn de basisgegevens van je stamboom door CBG-onderzoeker Martine Zoeteman-van Pelt, introductie in DNA-onderzoek door genealoog Rob van Drie, vondelingen in je familie door Nanda Geuzebroek en Harmen Snel van het Stadsarchief Amsterdam, en na de zomer onder andere migratie en tips en tricks voor WieWasWie.

  • dinsdag 23 juni 2020 om 12.30 uur: Stamboomonderzoek voor beginners (via Zoom). Hier aanmelden
  • donderdag 25 juni 2020 om 15.00 uur: Vondelingen (via Youtube).
  • dinsdag 30 juni 2020 om 12.30 uur: DNA en familiegeschiedenis (via Zoom). Hier aanmelden

Nieuwsgierig?

De komende periode tot en met de Maand van de Geschiedenis in oktober en ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ in november maken we steeds nieuwe webinars bekend. Houd de website famillement.nl dus in de gaten voor meer namen van sprekers en andere wetenswaardigheden! Of volg #FamillementThuis via Twitter en Facebook. Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je nu meteen via de link hieronder aan voor je webinar naar keuze. Er is beperkte plaats. Heb je nog vragen? Neem contact op via mailadres famillement@cbg.nl.