Famillement 2021 in Amsterdam

Ontdek je roots op het grootste familiegeschiedenis-evenement van Nederland!

Het grootste familiegeschiedenis-evenement van Nederland komt in juni 2021 naar Amsterdam. In samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam brengt het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis het Famillement naar de hoofdstad. Deze lustrumeditie belooft extra bijzonder te worden. Voor twee locaties, het Stadsarchief en het DeLaMar Theater, is een uitgebreid programma in de maak met sprekers uit binnen- en buitenland, exclusieve rondvaarten en een grote informatiemarkt. De toegang is gratis.

De lustrumeditie van het Famillement biedt een gevarieerd programma voor elke beginnende en gevorderde stamboomonderzoeker. Net als voorgaande jaren kan de bezoeker gaan kijken en luisteren naar interviews en lezingen, meedoen in workshops, rondleidingen volgen en de informatiemarkt bezoeken.

In een boeiend programma kunnen de bezoekers kiezen uit presentaties van bekende Nederlanders en (internationale) experts, waaronder Harmen Snel, Leo Lucassen en Maarten Larmuseau. Het centrale thema is deze keer migratie. Onderwerpen die tijdens het evenement aan bod komen, zijn onder meer ontwikkelingen op het gebied van DNA-onderzoek, nieuwe informatiebronnen, familiegeschiedenis en identiteit, familiegeschiedenis in lokale en regionale context. Verder zullen er weer ‘meet & greet’-sessies met experts zijn en krijgen (amateur)genealogen in de vorm van GenTalks een podium om in korte presentaties hun onderzoekservaring en tips te delen. Het evenement vindt plaats in het statige DeLaMar Theater en het monumentale gebouw De Bazel waarin het Stadsarchief Amsterdam zich bevind.

Stamboom van de familie Gehrels anno 1985, destijds eigenaar van de blekerij/wasserij te Overveen. Foto van het Openluchtmuseum Arnhem. Collectie Gemeente Bloemendaal, Noord-Hollands Archief.

Praktisch

Het Famillement 2020 is wegens de corona-crisis verplaatst naar volgend jaar. Famillement vindt in juni 2021 plaats in Amsterdam. De exacte datum wordt later bekendgemaakt. Meer informatie is te vinden op www.famillement.nl

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.