Dinomakers in het Teylers Museum

We weten nog steeds niet hoe de dino’s van 66 miljoen geleden er precies uitzagen, maar het Haarlemse Teylers Museum probeert er met de tentoonstelling Dinomakers een antwoord op te geven. De tentoonstelling is van 31 januari t/m 1 juni 2020 te zien.

Hoe de T. rex of hoe een velociraptor er uit moet hebben gezien weten we natuurlijk wel, want we hebben allemaal de film Jurassic Park gezien. Nou ja, de meesten van ons dan. De film, die in 1993 uit kwam, zorgde voor een ware dinogekte. Maar hoe indrukwekkend ook, het is ‘maar’ een film, oftewel een verbeelding, want het gaat hier om wezens die miljoenen jaren geleden hebben geleefd. En die geen mens ooit heeft gezien. Het enige waar wetenschappers het mee moeten doen, zijn de versteende botten die tot nu toe zijn opgegraven. En daar zijn de afgelopen decennia allerlei interpretaties op los gelaten. In de tentoonstelling Dinomakers in het Teylers Museum komen ze allemaal aan bod.

Deinonychus en Sauroposeidon, digitale kunst van Mark P. Witton (2019). Copyright Mark P. Witton.

Praktisch

Dinomakers omvat schilderijen, tekeningen, toverlantaarnplaatjes, fossielen en modellen. Het is een familietentoonstelling, want geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er is een speurtocht en kinderen worden uitgenodigd een tekening te maken van bijna uitgestorven dieren. De tentoonstelling is van 31 januari t/m 1 juni 2020 te zien in het Teylers Museum in Haarlem.

Kijk voor meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen op www.teylersmuseum.nl.