Dineren bij Betje

Deze zomer staat het Betje Wolff Museum van onder tot boven in het teken van het ontvangen van gasten: voor het diner, voor de thee en voor de broodmaaltijd.

Book 1 min

Dineren en conserveren in andere tijden

De kelder staat vol potten en pannen en ingemaakte groente. Fruit uit de tuin ligt er donker en koel. In de voorkamer staat een prachtig gedekte tafel met het servies van 18-eeuws Doorniks aardewerk. In de vitrines op zolder zijn serviezen te bewonderen in soorten en maten. Er zijn kinderserviesjes en zelfs rouw- en trouwserviezen.

Elk vertrek heeft een eigen bijzonderheid. Ook Betje Wolff in Kipperust heeft een kopje thee bij haar in de buurt staan op een mooi, klein, rond tafeltje, een queridon. De pastorietuin is het bekijken meer dan waard. Het is een boomgaard met een kruidentuin en een nieuw aangelegde groente-afdeling waar de groenten van vroeger daadwerkelijk worden verbouwd.

Het is teveel om op te noemen. Komt u zelf maar kijken! Hartelijk welkom!

Openingstijden van het Betje Wolff Museum: dinsdag t/m zondag van 13.30-17.00 uur. Entree 6 euro, museumjaarkaart geldig. De tentoonstelling is de hele zomer en herfst voor iedereen te bezichtigen.

Betje Wolff Museum
Middenweg 178
1462 HL Middenbeemster

Bron: Historisch Genootschap Beemster

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN