Diamantwandelingen door joodse buurt

In het kader van de tentoonstelling Amsterdam Diamantstad organiseert het Joods Cultureel Kwartier in oktober vier zondagse wandelingen door de joodse buurt van Amsterdam. De wandelingen staan in het teken van de Amsterdamse diamantindustrie.

In oktober worden er vier wandelingen georganiseerd door de joodse buurt in Amsterdam. De route brengt u langs de belangrijkste plekken in de geschiedenis van de Amsterdamse diamantindustrie. Deze eerste rondleiding wordt gegeven door Daniël Metz, cultuurhistoricus betrokken bij het maken van de tentoonstelling Amsterdam Diamantstad.

De wandelingen vinden plaats in het kader van de tentoonstelling Amsterdam Diamantstad, die van 27 september 2019 tot en met 1 maart 2020 in het Joods Historisch Museum te zien is.

Anoniem, Diamantklovers- en snijdersatelier. (c. 1901-1903), tekening pen en penseel in kleur, gouache. Koninklijke Verzamelingen, Den Haag.

Praktisch

Toegang: Entree van het evenement is inbegrepen bij het entreebewijs voor het JCK à €17. Het JCK is gratis te bezoeken met o.a. Museumkaart
Datum: Zondagen 6, 13, 20 en 27 oktober 2019
Tijd: 14:00-16:00 uur
Taal: Nederlands

Graag online reserveren