Denkend aan Weesp, door de ogen van kunstenaars

Het verhaal van Weesp is het verhaal van het water. Kijk hoe kunstenaars eeuwenlang Weesp aan de Vecht in beeld hebben gebracht in de nieuwe tentoonstelling 'Denkend aan Weesp' in Museum Weesp.

Book 1 min

Eeuwenlang zijn kunstenaars geïnspireerd door de lieflijke stad Weesp met haar ligging aan de prachtige rivier de Vecht. De schilderijen, tekeningen en aquarellen in deze expositie brengen de relatie tussen de stad en het water in beeld en vertellen daarmee het verhaal van Weesp en het water. Een blik op het water is namelijk voldoende om de geschiedenis van Weesp te begrijpen. Het water maakt dat er leven mogelijk is, dat er handel gedreven kan worden en dat er welvaart is.

Zie hoe je de stad kunt verdedigen met water en welke rijkdom de productie van jenever en bier de stad brengt. Zie de bedrijvigheid van schepen op het water. Maar bovenal: geniet van de schoonheid van de stad door de ogen van de kunstenaars.

De tentoonstelling ‘Denkend aan Weesp’ is vanaf 19 maart 2022 in Museum Weesp te zien. Kijk voor meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen op de website van Museum Weesp.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN