De Toorop Dynastie: rondleiding door conservator

Eén keer per maand kunt u met Marjan van Heteren, conservator en samensteller van De Toorop Dynastie, meelopen door de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Alkmaar.

Hoe bepalend was het voor het kunstenaarschap van Charley Toorop om de dochter te zijn van een beroemde kunstenaar? Welke rol speelde zij op haar beurt als moeder van kunstenaar Edgar Fernhout en welke invloed had zij op de ontwikkeling van zijn kunstenaarschap en op het verloop van zijn carrière? Hoe verschillend de oeuvres van de drie generaties Toorop ook zijn, toch hebben ze duidelijk invloed gehad op elkaar.

In de tentoonstelling De Toorop Dynastie en de gelijknamige publicatie laat het Stedelijk Museum Alkmaar de onderlinge relaties en verwantschappen tussen de drie kunstenaarsgeneraties zien, waarbij Charley als het scharnierpunt functioneert. Het perspectief op het werk van deze drie belangrijke kunstenaars wordt vernieuwd en verrijkt. De tentoonstelling is tot en met 26 januari 2020 te zien.

Rondleiding door de conservator. Via Stedelijk Museum Alkmaar.

Praktisch

Eén keer per maand kunt u met Marjan van Heteren, conservator en samensteller van De Toorop Dynastie, meelopen door de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Alkmaar. Aankomende data zijn 10 december en 23 januari om 14.00 uur. Maximaal 15 personen; vol=vol. Reserveren is helaas niet mogelijk.

Kijk voor alle informatie op de website.