In de tentoonstelling en activiteiten draait het om de vragen hoe de West-Europese mens zich tot de natuur verhoudt, hoe dat is te verklaren als we naar de geschiedenis kijken én hoe we met nieuwe inzichten de toekomst in kunnen gaan. Dit alles aan de hand van de prachtige natuurhistorische collectie van de Allard Pierson Artis Bibliotheek. Werken van hedendaagse kunstenaars sluiten aan bij de historische verhalen.
Door middel van een uitgebreide tentoonstelling en programmering wordt de relatie tussen de West-Europese mens en de natuur, van de zestiende tot en met de negentiende eeuw, belicht. Zo dragen wij bij aan de verbreiding van kennis over het versnelde uitsterven van vele plant- en diersoorten.
Beroemde tekeningen, boeken en prenten uit de Allard Pierson Artis Bibliotheek illustreren hoe de natuur door West-Europeanen is onderzocht en verbeeld. En met welke motieven en waarden dat gebeurde. Leergierigheid en bewondering gingen hand in hand met bejaging, uitputting en vernietiging van leefomgeving. Waarom plaatste de mens zichzelf eeuwenlang buiten de natuur?
Neem deel aan workshops, debatten, expert talks, tekenlessen, filmvertoningen en meer. Samen met onze partners en bezoekers gaan we dieper in op de stand van wetenschap en hoopvolle ontwikkelingen.
Bron: Allard Pierson
Vul deze informatie aan of geef een reactie.