De Keti Koti dialoog tafel

De Keti Koti Dialoog Tafel op vrijdag 24 februari 2023 vindt plaats in het archeologiemuseum van de provincie Noord-Holland - Huis van Hilde in Castricum. Voorafgaand kunt u kosteloos de tentoonstelling 'Twee werelden in één wrak, fragmenten uit een koloniaal verleden' bezoeken. Deze tentoonstelling toont unieke objecten uit een in 1822 gezonken plantageschip nabij Texel en vertelt het verhaal over de ‘dubbele lading’ die uit het wrak tevoorschijn kwam.

Book 1 min

Archeologiemuseum Huis van Hilde

De dialoog tafel op vrijdag 24 februari 2023 vindt plaats in het archeologiemuseum Huis van Hilde. Voorafgaand aan de dialoog tafel kunt u hier vanaf 17:00 uur de tentoonstelling Twee werelden in een wrak, fragementen uit een koloniaal verleden’ bezoeken.

Het Thema

Het wrak in het archeologiemuseum behoort tot een hoofdstuk uit onze geschiedenis dat lange tijd verborgen is gebleven. Ook in ons dagelijks leven stuiten we wel eens op de verborgen resten van onze geschiedenis. Hoe gaan we daarmee om en welke invloed heeft dat op ons dagelijks leven? Tijdens de Keti Koti Tafel gaan we met elkaar in gesprek over het thema ‘Familiegeschiedenis’.

Wat is de Keti Koti Tafel?

Tijdens de Keti Koti Tafel gaat u in gesprek met iemand van een andere kleur. Samen met uw gesprekpartner staat u stil bij de gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en koloniale verleden en de omgang hiermee. Met elkaar deelt u persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens in relatie tot het thema.

Tijdens de dialoog eten we een gezamenlijke maaltijd, die herinnert aan het slavernijverleden. Aan het begin en aan het eind worden rituelen uitgevoerd die verwijzen naar de slavernij. Tussen de gesprekken door zingt het koor Fri Yeye de treur- en bevrijdingsliederen die gezongen werden ten tijde van de slavernij.

Met deze dialoogtafel willen stichting Keti Koti Tafel, de provincie Noord-Holland en het Huis van Hilde vooroordelen, discriminatie en racisme bestrijden en tegelijkertijd wederzijdse empathie versterken.

Bron: Provincie Noord-Holland

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN