De Groene Route: langs tuinen en kwekerijen

In juni is het weer tijd voor de Groene Route langs een aantal prachtige tuinen en kwekerijen in Noord-Holland. Op vrijdag 21 juni stellen zij 's avonds hun deuren open voor publiek, op 22 en 23 juni is het open weekend. Ook de Hortus Alkmaar is op beide gelegenheden geopend.

Op de langste dag, vrijdag 21 juni, open diverse tuinen en kwekerijen van de Groene Route hun poort in de avonduren. In het late licht hebben de tuinen een magische sfeer. De natuur komt tot rust en er heerst stilte. Alleen de vogels zingen en de kikkers kwaken.

In juni is er behalve een avondopenstelling ook een open weekend, op 22 en 23 juni. De tuinen staan eind juni in volle bloei en verspreiden heerlijke geuren en kleuren. Veel totaal verschillende tuinen openen hun deuren en zorgen voor inspiratie. De kwekerijen bieden eigen specialiteiten en hebberig makende assortimenten.

‘De Groene Route’ timmert al enige jaren aan de weg met privétuinen en kwekerijen in Noord-Holland die gezamenlijk meerdere weekends en één avond open zijn. Duurzaamheid en milieubewust werken staat bij allen hoog in het vaandel.

Iris Germanica in bloei. Via Hortus Alkmaar.

Praktisch

Datum: 21, 22 en 23 juni
Tijd: 21 juni ’s avonds geopend en 22-23 juni overdag geopend

Ook de Hortus Alkmaar is op 21 juni geopend van 20.00 – 23.00 uur. Om 20.30 uur verzorgt collectiebeheerder Rutger Polder een rondleiding over het belang van biodiversiteit. Op 22 en 23 juni is de hortus open van 12.00 – 17.00 uur. Zaterdag 22 juni is van 12.00 – 17.00 uur het festival Fête de la Musique.

Kijk voor meer info, deelnemers en entreeprijzen op www.degroeneroute.nl