De duinen vertellen oorlogsverhalen

De tentoonstelling 'Duinen vertellen oorlogsverhalen' neemt je mee aan de hand van vijf personages die hun verhaal vertellen over de Tweede Wereldoorlog in het gebied wat nu bekend staat als Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

De duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland vormden tijdens de Tweede Wereldoorlog het dramatische toneel van de bouw van een omvangrijke verdedigingslinie: De Atlantikwall. Veel sporen van deze verdedigingslinie, die de Duitse bezetter bouwde langs de hele West-Europese kust, zijn nog aanwezig in het duinlandschap. Nog steeds vertellen de sporen de indrukwekkende verhalen van toen. De tentoonstelling ‘Duinen vertellen oorlogsverhalen’ neemt je mee aan de hand van vijf personages die hun verhaal vertellen over de Tweede Wereldoorlog in het gebied wat nu bekend staat als Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken in bezoekerscentrum De Kennemerduinen, Zeeweg 12 in Overveen.

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties van regio Noord ook op maandag geopend. In het bezoekerscentrum zijn veiligheidsmaatregelen getroffen in verband met het coronavirus.

 

Tekst: Nationaal Park Zuid Kennemerland

Foto: Nationaal Park Zuid Kennemerland.