Cursus strandvondsten bij Ecomare

Toegegeven, gouden munten zijn natuurlijk het mooist om te vinden op een Texels strand, maar conservator Arthur Oosterbaan van Ecomare kan ook enthousiast vertellen over ‘natuurlijke aanspoelsels’.

Book 1 min

En dan moeten we denken aan schelpen, wieren, eikapsels, botten en andere vondsten die op het strand aanspoelen. Vrijdag 26 mei geeft hij daar een eendaagse cursus over.

In het ochtendprogramma vertelt de bioloog in het Veldcentrum van Ecomare wanneer je de meeste aanspoelsels kunt verwachten en wat handig is om mee te nemen als je ze wilt zoeken. Hij bespreekt het getij en de invloed van windrichting en seizoenen op de strandvondsten. Vervolgens kunnen de cursisten oefenen met determineren.

In de middag gaan de cursisten het strand op en kan er daadwerkelijk verzameld worden, aan de hand van zoekbladen en boekjes. Alle vondsten worden bij elkaar gelegd en besproken. De kosten van de cursus bedragen dertig euro en opgeven kan via ecomare.nl/excursies. De cursus gaat door als er minimaal 16 deelnemers zijn.

Bioloog Oosterbaan op het strand. Foto: Ecomare

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN