Cursus: Genealogie voor beginners

Het Waterlands Archief start op 29 oktober 2021 weer met een cursus Genealogie voor beginners. Dit als de omstandigheden het toelaten en bij voldoende belangstelling. De cursus wordt gegeven in een ruime zaal. Bent u ook nieuwgierig naar uw roots? Heeft uw familie bijvoorbeeld altijd al in de regio Waterland gewoond, of kwamen ze juist van verre? Wat waren hun namen, wat deden ze voor kost, waren ze rijk of juist arm? Door onderzoek te doen naar uw familiegeschiedenis komt het verleden op een hele persoonlijke manier tot leven.

Hoe start u uw stamboomonderzoek

In zes lessen leert u een genealogisch onderzoek opzetten en leert u de basisbronnen voor genealogisch onderzoek te gebruiken: burgerlijke stand, bevolkingsregister en doop-, trouw- en begraafboeken. Daarnaast maakt u kennis met registers van vestiging en vertrek en met notariële en oud-rechtelijke archieven. In de cursus is met name aandacht voor specifiek regionale bronnen.

De laatste les is een genealogisch specialist van de Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Zaanstreek Waterland aanwezig om specifieke vragen te beantwoorden, en krijgt u een rondleiding door de depots van het Waterlands Archief.

Tijd: Vrijdagmiddag van 14.00-16.00 uur, om de week
Data: 6 bijeenkomsten van oktober 2021 tot en met januari 2022
Start cursus: Vrijdag 29 oktober 2021
Plaats: Waterlands Archief,  Wielingenstraat 75 te Purmerend
Kosten: € 65,00 inclusief lesmateriaal (prijspeil 2020)
Docenten: Waterlands Archief en NGV

Info en aanmelden via aanmelden@waterlandsarchief.nl

Grote gezinnen waren vroeger heel gewoon..

Bron: Waterlands Archief

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.