Creatieve workshop: portrettekenen

Niets zo leuk om creatief aan de slag te gaan in de Teekenschool van het Rijksmuseum. Volg een workshop portrettekenen, leer bloemen fotograferen of doe mee met de online workshop 'Teken een leeuw'. Genoeg te doen!

Vanaf heden kun je in de tentoonstelling Vergeet me niet  in het Rijksmuseum de mooiste portretten uit de renaissance zien. Portretten hebben vele functies. De belangrijkste is misschien wel om je geliefde, je kind, moeder, opa, of oma voor altijd vast te leggen. Wie wil jij tekenen om nooit te vergeten?

In deze workshop (€ 25,- per persoon) ga je zelf aan de slag. Wie wil jij tekenen om nooit te vergeten? In 2,5 uur leer je goed te kijken naar een gezicht, ook naar dat van jezelf! Je gaat oefenen: verhoudingen binnen een portret, hoe werk je met licht en donker en wat doe je met de achtergrond. Wat kun je toevoegen om iets extra’s te vertellen? De workshop is heel leuk om samen te doen, of om cadeau te geven. Natuurlijk ga je naar huis met een zelfgemaakt portret.

Beeld: Rijksmuseum Amsterdam.

De workshop vindt elke zondagochtend (10.30-13 uur) van september tot en met december 2021 plaats in de Teekenschool van het Rijksmuseum. Toegangsprijs is € 25,- per persoon en iedereen kan deelnemen, van beginner tot gevorderde.

Boek via deze link een plekje voor de workshop. Kijk voor meer informatie op de website van het Rijksmuseum.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.