Collegereeks MuseumJeugdUniversiteit

Hoe blus je een brand? Is een vleermuis een vogel of een muis? Hoe maak je kunst? Hoe houden we droge voeten? Luister en doe mee tijdens de collegereeks in Museum In 't Houten Huis!

Book 1 min

De kinderen gaan zeker niet alleen luisteren, ze gaan zelf ook aan de slag. Met brandweerman Arend Stoffels gaan de kinderen op expeditie naar het Raadhuis in De Rijp om de brandspuit te bekijken en ze kunnen Arend natuurlijk het hemd van het lijf vragen hoe is het is om bij de brandweer te werken. Door Gervien Pielage worden kinderen aan het denken gezet, want hoe kan het dat wij beneden de zeespiegel leven en toch droge voeten houden? Arend de Jong weet alles over vleermuizen en gaat hier dan ook alles over vertellen, is de vleermuis nou eigenlijk een vogel of een muis? Kunstenares Joyce Ennik gaat de kinderen uitleggen hoe je kunst maakt en daarna mogen de kinderen ook zelf kunst maken. De kunstwerken die de kinderen hebben gemaakt worden zelfs opgenomen in een echt kunstproject van Joyce!

Kinderen in Museum in ’t Houten Huis in De Rijp.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de collegereeks. Kosten bedragen €20,- in totaal voor alle colleges. Kinderen in de leeftijdscategorie tussen de 8-12 jaar kunnen zich aanmelden via de website van de MuseumJeugdUnivsersiteit.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN