Boer Boris is jarig!

Al tien jaar lang maken schrijver Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman de populaire en bekroonde kinderboekenserie over Boer Boris, die op een boerderij woont met zijn zusje Sam, broertje Berend én een heleboel beesten. Genoeg reden voor een jubileumtentoonstelling in het binnenmuseum! Je vindt er niet alleen originele prenten uit de serie, maar ook fijne, échte Boer Boris-activiteiten voor zijn grootste kleine fans!

Book 2 min

Boer Boris presenteert in het binnenmuseum zijn nieuwste avontuur met een superleuke tentoonstelling voor peuters en kleuters. Échte Boer Boris-activiteiten voor zijn grootste kleine fans!

Over Boer Boris

Sinds 2012 maken tekenaar Philip Hopman en schrijver Ted van Lieshout de serie over Boer Boris, die met zijn broertje en zusje en een heleboel beesten op een boerderij woont. De serie is al vaak in de prijzen gevallen. Zo werd Boer Boris in de sneeuw bekroond met een Vlag en Wimpel. Boer Boris en het bootje – uitgegeven door Gottmer – is deel 16 in de serie. En voor dit nieuwste deel hebben Ted en Philip Enkhuizen en het Zuiderzeemuseum als decor genomen!

Verhaal

Terwijl de kinderen op de tractor klimmen, met de boerderijdieren spelen en wortels verzamelen voor een feestelijke worteltjestaart, geniet jij van de originele Boer Boris-aquarellen én van het verhaal van de makers. Verkleed als Boer Boris, zijn zusje Sam of broertje Berend duiken de kinderen in het nieuwste avontuur: Boer Boris en het bange bootje. Wie komt het bootje helpen om toch weer het water op te gaan?

Tekening uit Boer Boris en het bootje – tekening door Philip Hopman

Boer Boris en het bootje

In de speciaal voor het Zuiderzeemuseum geschreven en geïllustreerde editie met als titel Boer Boris en het bootje neemt Boer Boris je samen met zijn zusje Sam en broertje Berend mee op avontuur. Tegen het decor van de Marker haven in het buitenmuseum ontdek je waarom alle boten gaan varen en één klein schip blijft liggen. Lukt het Boer Boris uiteindelijk om het bootje te laten varen? Dit boek is vanaf 23 april exclusief verkrijgbaar bij de museumwinkel voor €14,99. Vanaf eind mei is het boek verkrijgbaar bij andere verkooppunten in Nederland.

Speciale toegangsprijs

Voor een bezoek aan deze tijdelijke tentoonstelling hanteert het museum een speciaal tarief voor de kleine bezoekers. Kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 3 jaar krijgen gratis entree; kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen €4,- per persoon. Volwassenen betalen een tarief van € 7,- per persoon. Toegangskaarten voor de tentoonstelling zijn te reserveren via de ticketshop van het museum. De tentoonstelling is tot en met 23 oktober 2022 te bezoeken in het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum. Reserveer je tickets online, ook met een Museumkaart, VriendenLoterij VIP-kaart of Vriendenpas, en wees verzekerd van je bezoek.

Leuk voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN