Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Boeiende rondleidingen door het Fort bij Krommeniedijk

06-07-2024 - 20-07-2024

In de komende zomermaanden vertellen de gidsen Hans en Theo iedere eerste en derde zaterdag van de maand hun smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over het Fort bij Krommeniedijk. De eerstvolgende rondleidingen zijn op de zaterdagen 6 en 20 juli.

Fort bij Krommeniedijk is één van 46 forten van de Stelling van Amsterdam. Gelegen op de grens van Uitgeest en Krommenie, gebouwd tussen 1880 en 1914 en sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. Bekijk dit fort eens vanbinnen. Wat was de aanleiding om de Stelling van Amsterdam te bouwen en wat betekende dat voor Amsterdam?

Beleef wat er zich in de verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en hoe de soldaten vroeger hebben geleefd en gewerkt in hun vertrekken en stellingen. Ontdek meer over dit fort en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte en later het prachtige uitkijkpunt werd.

Fort K’IJK ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en opengesteld voor publiek. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht op de omliggende weilanden.

Je kan voor of na de rondleiding ook nog een audiotour volgen over de Stelling en de omliggende natuur én genieten van een drankje en een hapje in de Theeschenkerij.
Kortom, Fort K’ijk is een bezoek meer dan waard.

Luchtfoto van het Fort bij Krommeniedijk. Foto: Landschap Noord-Holland.

Praktische informatie

Rondleiding: zaterdagen 6 en 20 juli 2024 van 13.30 tot 14.45 uur
Waar: Fort K’ijk, Lagendijk 22, 1911 MT Uitgeest

De rondleiding is minder geschikt voor hele jonge kinderen. De rondleiding is ten dele slecht bereikbaar met een rolstoel. Graag reserveren; ter plekke aansluiten is niet mogelijk.

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl

Bron: Landschap Noord-Holland

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.