Audiotour op het Hembrugterrein

Ontdek de geschiedenis van Hembrug, het hart van de Stelling van Amsterdam. Kunstenaar Jan Rothuizen tekende een plattegrond van het Hembrug terrein inclusief audiotour met verhalen van oud-medewerkers die de geschiedenis tot leven brengen. Ontdek al wandelend dit bijzondere gebied!

Het Hembrugterrein in Zaandam stond ruim honderd jaar in het teken van de nationale munitie- en wapenfabriek ”Artillerie Inrichtingen”. In het diepste geheim werden hier wapens en munitie voor de Stelling van Amsterdam gemaakt, getest en opgeslagen. Het Hembrug Museum toont de rijke historie van dit mysterieuze terrein in twee transformatorhuisjes.

Kunstenaar Jan Rothuizen tekende, in opdracht van het Zaans Museum, een plattegrond van het Hembrug terrein inclusief audiotour met verhalen van oud-medewerkers die de geschiedenis tot leven brengen. Ontdek zo al wandelend dit bijzondere gebied!

De plattegrond met audiotour kost € 2,50 is verkrijgbaar in het Zaans Museum, bij ArtZaanstad, Bind en het Czaar Peterhuisje tijdens hun openingstijden van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Of bestel de plattegrond online (verzendkosten € 2,18).

Kijk voor meer informatie op de website van het Zaans Museum.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.