Amsterdam Museum: After Hours

Elke tweede donderdag van de maand opent het Amsterdam Museum na werktijd zijn deuren voor een avond vol muziek, lezingen en museum talks. De derde editie van Amsterdam Museum - After Hours gaat over innovatieve ideeën van vroeger en nu.

Tijdens After Hours x future proof! ontdek je hoe duurzaamheid, innovatie en de stad tot elkaar verhouden. Verwacht een avond vol lezingen, workshops, muziek en gezelligheid.

LEZING | Ode aan de Witkar!

Al in 1968 introduceerde Luud Schimmelpennink de eerste elektrische auto in Amsterdam: de Witkar. En ook toen al ging het om het bestrijden van de luchtvervuiling. De Witkar was een klein, hoog wagentje dat eruit zag als een soort kruising tussen een fietstaxi en de Pausmobiel. Je kon de witte autootjes niet kopen, alleen delen. Ook daarin was Schimmelpennink – een van de oprichters van Provo – heel modern. Het heeft even geduurd, maar de deelauto en fiets is, na 50 jaar, niet meer weg te denken uit de stad.

RONDLEIDING | Amsterdam DNA

Ga mee met een rondleiding door Amsterdam DNA, de vaste tentoonstelling van het Amsterdam Museum, op zoek naar objecten die de stad vroeger klaar hebben gestoomd voor de toekomst! We sluiten af met een bezoek aan de Witkar, terwijl deze in restauratie is en verder niet voor het publiek toegankelijk – maar vanavond wel!

INVENTOR TALKS | Joris Lam

Luchtvervuiling is een onzichtbare en stille moordenaar in steden. TreeWiFi, ontwikkeld door Joris Lam, maakt de luchtvervuiling zichtbaar door slimme vogelhuisjes die de luchtvervuiling meten en de status van de luchtkwaliteit laten zien door middel van LED’s die de boom waarin hij zich bevindt verlichten. Wanneer burgers de luchtkwaliteit in hun straat verbeteren, geeft het vogelhuisje gratis WiFi om positieve verandering te belonen.

WORKSHOP | Duurzame stad

Bouw in het StadsLab mee aan het duurzame Amsterdam van de toekomst. Wat is onmisbaar om onze stad klaar te stomen voor de toekomst? Laat je creatieve geest te loop en bouw mee aan onze stad!

DINER | Museumcafé Mokum

Van 17:00 tot 20:00 kun je komen eten bij Museumcafé Mokum. Je kunt je diner tegelijk met je ticket bestellen voor 14,50 euro. Bij online reservering krijg je een glas fris, wijn of bier gratis.

Via Amsterdam Museum.

Praktisch

Datum: 12 september 2019
Tijd: 18:00 – 22:00 uur
Kosten: 15 euro inclusief welkomstdrankje
Locatie: Amsterdam Museum, Kalverstraat 92 te Amsterdam
Meer informatie: via de website