Amsterdam in gesprek: stadstekenaars

Op zondag 19 mei gaat Amsterdam in gesprek met (ex-)stadstekenaars Romy Muijrers (2017), Joanna Quispel (2018) en Maia Matches (2019) over hun visie op de hoofdstad.

Elke eerste en derde zondag van de maand worden spraakmakende gasten geïnterviewd over onderwerpen uit de Amsterdamse geschiedenis, of een actueel onderwerp wordt in historisch perspectief geplaatst.

Het thema van zondag 19 mei is: stadstekenaars van Amsterdam. In het kader van de tentoonstelling ‘Stad in Zicht’ wordt in gesprek gegaan met Romy Muijrers (Stadstekenaar 2017), Joanna Quispel (Stadstekenaar 2018) en Maia Matches (Stadstekenaar 2019), de Stadstekenaars van Amsterdam van de afgelopen drie jaar.

Over hoe ze de stad Amsterdam zien, ervaren, herinneren, wat ze vinden en voelen als Amsterdam het onderwerp van hun werk is. En hoe ze te werk gaan in de stad. De Stadstekenaars kregen het thema ‘Groeistuipen, van wie is de stad?” mee bij hun benoeming tot Stadstekenaar van Amsterdam. Zo is een unieke beeldverzameling ontstaan waarin wordt gedocumenteerd wat er in de stad gebeurt en verandert. De stadstekenaar legt zijn of haar observaties op eigen beeldende wijze vast en geeft artistieke betekenis aan alledaags en bijzondere taferelen.

Amsterdam in gesprek. Via Stadsarchief Amsterdam.

Praktisch

Datum: 19 mei
Aanvang: 15.00 uur
Locatie: Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32 te Amsterdam
Toegang: gratis.

Let op: de capaciteit van de zaal is beperkt dus kom op tijd.

Meer over de tentoonstelling Stad in Zicht op : www.amsterdam.nl/stadsarchief