Ambachtenroute De Pijp

Ambachtenverenging Made in De Pijp gaat weer van start met Ambachtenroutes op een viertal zaterdagen. De routes zijn steeds verschillend en doen elke keer andere ambachtslieden aan.

Book 1 min

De route begint steeds met een historische inleiding gehouden door stadsgeograaf Ton Heijdra in De Volkskamer. Daarna wandelt u met een gids langs een selectie van vier ambachtelijke bedrijven in de buurt waar onze leden hun vak demonstreren en er meer over vertellen. De route wordt afgesloten met een borrel in De Volkskamer.

Lezing ‘Bedrijvigheid, Kunstnijverheid en Ambachten in De Pijp door de jaren heen’

Deze korte lezing is ontwikkeld door Ton Heijdra gaat over de ontwikkeling van De Pijp van polderlandschap via volksbuurt naar hippe stadswijk. De opkomst van de bedrijvigheid in dit deel van Amsterdam en de kleine en grote ondernemingen, nijverheid en kunstopleidingen die er door jaren heen gevestigd zijn (geweest) en de veranderingen in het winkel- en bedrijvenaanbod de laatste decennia. Met historisch beeldmateriaal en actuele foto’s van onze leden van Lex Banning: dé fotograaf  van De Pijp.

Bezoekersinformatie

Wanneer: zaterdag 15 april, 13 mei, 7 oktober en 11 november,  13.00 – 16.30 uur, inloop 12.45 uurStart: De Volkskamer (voormalig Ostadetheater), Van Ostadestraat 233 D, AmsterdamKosten: € 20,00 per persoon, inclusief lezing, versnaperingen onderweg en borrel na afloop.
Stadspashouders, jongeren en studenten krijgen  50% kortingWilt u alleen de lezing bijwonen (13.00-14.00)? Kosten € 7,50.
Wilt u alleen de route lopen met borrel na (14.00 – 16.30)? Kosten € 12,50.

Aanmelden via een mail naar de organisatie of de website. Geef aan voor welke datum u reserveert en met hoeveel personen.

Bron: Museum Het Schip, Omslagfoto: Lex Banning via Museum Het Schip.

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN