Alkmaar Ontzet wandelingen

Aan de viering van 450 jaar Alkmaar Ontzet zijn vier kernwaarden verbonden: Verscheidenheid, Vrijheid, Verbondenheid en Verdraagzaamheid. Vanuit deze kernwaarden hebben de gidsen van de Historische Vereniging Alkmaar mooie wandelingen ontwikkeld.

Book 1 min

Wat doet de Historische Vereniging Alkmaar? We geven om deze mooie, historische stad en haar omgeving. Hoe doen we dit? Met ruim 1.500 leden zijn we een flinke club. We houden ons bezig met historie: we vertellen de verhalen van de stad Alkmaar en haar regio, opdat ze niet worden vergeten.

We organiseren daarom goed bezochte lezingen & wandelingen. Op deze pagina vindt u alle informatie voor wat betreft Wandelingen. Onze Gidsen ontwikkelen stadswandelingen van gemiddeld zo’n twee uur en deze wandelingen hebben telkens een ander thema. Heerlijk: u combineert een gezonde wandeling met leuke, interessante informatie. U gaat onze stad met andere ogen bekijken.

Wandelingen. Foto: Historische Vereniging Alkmaar.

Wat ons betreft is 2023 een speciaal jaar: in het kader van 450 jaar Alkmaars Ontzet kwam er vanuit de gemeente Alkmaar een verzoek om mee te werken aan het feestelijke programma hieromtrent. Aan de viering zijn 4 kernwaarden verbonden: Verscheidenheid, Vrijheid, Verbondenheid en Verdraagzaamheid. Vanuit deze kernwaarden hebben de gidsen van de HVA mooie wandelingen ontwikkeld en zij nemen u graag mee op een zeer leerzame ontdekkingstocht. U leest meer over de vier afzonderlijke wandelingen op deze pagina.

Fijn: de wandelingen zijn gratis, een lidmaatschap van de Historische Vereniging Alkmaar is niet noodzakelijk, maar wist u dat u al voor € 25,- per jaar lid bent? Dan krijgt u ook 3 x per jaar ons boeiende tijdschrift Oud Alkmaar!

Bron: Historische Vereniging Alkmaar

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN