Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Alice Hoogstad – Monsters en krokovaars

01-12-2023 - 10-03-2024

Studio C neemt je mee in het fantastische universum van illustrator Alice Hoogstad: van een ooievaar die langzaam in een krokodil verandert tot aan een meisje dat met haar krijtjes de zwart-witte straten van een stad inkleurt en daarbij hulp krijgt van vriendelijke kleurmonsters.

Studio C, het educatief atelier van Museum Kranenburgh, werkt in Monsters en krokovaars samen met de Bergense kinderboekenillustrator Alice Hoogstad. De tentoonstelling neemt je mee naar Hoogstads universum dat wordt bevolkt door monsters en andere fantastische wezens. Hoogstad laat originele illustraties zien die ze maakte voor verschillende boeken: van een ooievaar die langzaam in een krokodil verandert tot aan een meisje dat met haar krijtjes de zwart-witte straten van een stad steeds verder inkleurt en daarbij hulp krijgt van een aantal vriendelijke kleurmonsters.

Alice Hoogstad – Monsters en krokovaars is de vierde tentoonstelling in een reeks participatieprojecten van Studio C, waarbij jong en oud zelf aan de slag kunnen in een door de kunstenaar ingericht atelier. Zo wordt het museum een creatieve maakplek voor iedereen! Eerder maakten we in deze reeks al succesvolle tentoonstellingen met illustratoren Paul Faassen, Ludwig Volbeda en Thé Tjong-Khing. Ook in deze tentoonstelling worden bezoekers weer meegenomen in de manier van kijken, denken en maken van de maker, Alice Hoogstad.

Alice Hoogstad, Illustratie voor ‘Monsterboek’, 2015. Beeld via Museum Kranenburgh.

Alice Hoogstad (NL, 1957) illustreert al jaren kinderboeken, waaronder Polleke van Guus Kuijer. Ze tekent ook voor Sesamstraat, maar werkt het allerliefst aan haar eigen prentenboeken. Ze werkt voor verschillende bekende uitgeverijen, zoals Lemniscaat, Leopold en Querido. Inmiddels heeft ze aan meer dan 200 kinder- en jeugdboeken meegewerkt. Monsterboek, bekroond met een Gouden Penseel (2015) was haar eerste eigen werk bij uitgeverij Lemniscaat. Later verschenen daar Mijn oma is een ooievaar en Kom uit die kraan (met Tjibbe Veldkamp).

Beeld via Museum Kranenburgh.

Alice Hoogstad signeert in de museumwinkel

Illustrator Alice Hoogstad komt binnenkort door haar geïllustreerde kinderboeken hoogstpersoonlijk signeren in de winkel van Museum Kranenburgh! Een buitenkans voor iedereen die haar tentoonstelling Monsters en krokovaars komt bekijken en graag een gesigneerd exemplaar van Monsterboek of De nachtlantaarns van meneer Makkelie mee naar huis wil nemen. Alice Hoogstad woont en werkt in Bergen en haar originele illustraties en boeken, maar ook een fantastische monsterstad zijn te bewonderen in de villa van Museum Kranenburgh (t/m 10 mrt 2024). De signeersessie op zondag 2 december van 14:00-16:00 is toegankelijk zonder entreeticket!

Bron: Museum Kranenburgh

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.