Adventure Trail Alkmaar

Wandelend, per fiets en per boot trotseer je historisch Alkmaar en omgeving. Door het oplossen van opdrachten kom je steeds een stukje verder. Een avontuur voor iedereen!

Alkmaar is een prachtstad, die op slechts een halfuur van Amsterdam én een kwartier van het Noordzeestrand ligt. Alkmaar staat bekend als dé kaasstad van Nederland, maar die titel dekt maar een deel van de lading. Deze stad in Noord-Holland heeft namelijk veel meer te bieden. Zo is er het prachtige oude centrum met volop monumenten, mooie grachten, leuke winkelgebieden en talloze gezellige terrasjes, cafés en restaurants.

En dan de omgeving… Binnen 15 minuten ben je op het strand of in de duinen. Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar zoveel verschillende landschappen bij elkaar komen. Duinen, bossen, unieke heide- en bollenvelden, eeuwenoude dijkjes, bruggetjes, pontjes en spannende struinpaadjes. En natuurlijk het strand en de altijd weer boeiende Noordzee.

Ontdek bruisend Alkmaar en de mooiste paadjes in de polders, duinen en bossen en natuurlijk het strand en de zee met de Adventure Trail. De trail duurt ongeveer 4 a 5 uur. Geen haast, lekker in je eigen tempo. Je kunt er de hele dag over doen en er zijn genoeg horeca gelegenheden tijdens het parcours waar je kunt genieten van een drankje en een overheerlijke lunch. Ook voor kinderen vanaf 7 jaar (onder begeleiding van een volwassene) is dit prima te doen.

Praktisch

Het start- en eindpunt is Bergen aan Zee. Wandelen door de Bergense duinen, bossen en strand, fietsen door de duinen en pittoreske dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan en tenslotte over het water door de binnenstad van Alkmaar. Aan alle activiteiten zijn spannende, uitdagende opdrachten verbonden en krijg je te maken met verschillende manieren van navigeren. De combinatie van deze opdrachten, routevormen en fysieke inspanning is volstrekt uniek.

De trail kost euro 37,50 per persoon. Je kunt elke gewenste dag van de week starten, tussen 08.00 en 12.00 uur. Boek hier de Adventure Trail voor duo’s, gezinnen, vriendengroepen, scholen of bedrijven en laat het avontuur beginnen!