Historisch Weekend Den Helder

In 2020 wordt er vanzelfsprekend in het laatste weekeinde van juni weer een Historisch Weekend Den Helder georganiseerd! Het evenement is op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020 op het prachtige terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder. 

Het thema voor dit jaar is Italië. Italië is één van de landen waarin automobiele historie met een hoofdletter geschreven wordt! Lees even mee met de lijst merken die hier hun oorsprong vonden: Alfa Romeo, Autobianchi, Fiat, Ferrari, Maserati, Iso, Lancia, LamborchiniOsca, Vespa en Zagato.  Vergeet ook ontwerpers als PininfarinaFrua en vele andere niet. Veel voertuigen zijn inmiddels zeldzaam geworden, veel individuele merken zijn opgeslokt door de grote merken zoals Fiat. Ook speelt een rol dat de vaak vernuftig geconstrueerde wagens niet zo betrouwbaar bleken of simpel door de roestduivel tot stof zijn wedergekeerd. Hoe dan ook, Italië is wel een heel aansprekend thema om komende editie aan op te hangen.

Bezoekers bewonderen oldtimers op het Marineterrein. Foto: Stichting Historisch Weekend.

Het Historisch Weekend is gratis toegankelijk en zorgt ieder jaar voor een groot en gevarieerd publiek. Honderden klassieke auto’s, youngtimers, historische vrachtwagens, motoren en landbouwtrekkers, militaire voertuigen en brandweerwagens samen met prachtige historische vrachtschepen, botters, stoomsleepboten en ander varend maritiem erfgoed staan garant voor een geweldig evenement. De historische markt, de spectaculaire rondritten voor de klassieke voertuigen, kinderactiviteiten, diverse optredens met zang, dans en muziek zorgen voor twee geweldige dagen.

Houd de website van Historisch Weekend Den Helder in de gaten voor een actueel programma.