Ontdek Oneindig Noord-Holland

Oneindig Noord-Holland maakt geschiedenis toegankelijk voor iedereen. Blader door de grote collectie historische verhalen en ontdek het cultureel erfgoed van Noord-Holland.

Erfgoednieuws uit Noord-Holland

Lees hier de nieuwste berichten over het Noord-Hollands erfgoed.

Historische thema’s

Lees verzamelingen verhalen uit de provincie Noord-Holland en blijf op de hoogte van de meest actuele historische thema’s.

Erfgoeduitjes

Bekijk welke historische activiteiten er de komende tijd plaatsvinden in Noord-Holland.

Video’s over het verleden

Bekijk historische beelden en indrukwekkende documentaires over de geschiedenis van Noord-Holland.

Nieuwste verhaal

Merklappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam

verhaal

Een merklap is een linnen oefenlap waarop het alfabet, cijfers en motieven zijn geborduurd. De merklap van Johanna Sikking anno 1799 behoort tot de oudste, bewaard gebleven gedateerde merklappen van het Burgerweeshuis in Amsterdam die tot nu bekend zijn.

Lees verder

Laatste nieuws

Ambacht aan de wand

nieuws

Bomen, bloemen, vogels: in de achttiende eeuw was het mode om kamers te decoreren met op behang geschilderde landschappen. Het Westfries Museum geeft met de tentoonstelling ‘Ambacht aan de wand, de betovering van beschilderd behang’ de verbeelding de ruimte. Met monumentale, handbeschilderde behangsels uit de achttiende eeuw en met nieuw werk van Snijder&CO die het ambacht van het behangschilderen nieuw leven inblazen. Deze betoverende expositie loopt van 6 maart tot en met 12 september 2021.

Lees verder

Nieuwste video

Community Dressing: Marken

video

‘Community Dressing’ is een reeks documentaire video’s over de Nederlandse streekdrachten. Theodorus Johannes kijkt via de streekdrachten naar de stand van zaken in de hedendaagse mode-consumptie. Door de bijna verloren Nederlandse streekdrachten centraal te stellen en diens tradities, normen, waarden, totstandkoming en verdwijnen te bevragen, ontstaat een blik vanuit de streekdracht op het hedendaagse modesysteem. […]

Lees verder

Verhalen op de kaart

Reis door de grote collectie historische verhalen en ontdek het cultureel erfgoed van Noord-Holland.

Bekijk kaart