Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Uniek Volendam

  • Overige
  • |
  • Partner sinds 12 december 2013
Op de eerste verdieping van het Kras Stadion van FC Volendam is Uniek Volendam. Op 300 m2 vindt u hier het DNA van Volendam in een multimediale experience. Jan Smit is uw virtuele presentator die u meeneemt door het Volendam van toen en nu. Hij ontmoet bekende Volendammers die vertellen over de wereld van sport en muziek. U ziet alle sportieve hoogtepunten en hoort de muzikale hits. U gaat begrijpen hoe Volendam wereldwijd een ondernemend toeristendorp werd. Met veel film, muziek, games, quizzen en humoristische verhalen.

Leerzaam: Hoor hoe straatventers multinationals werden. Leer alles over de Volendamse kermis en de vele bijnamen. Lees de hoogte- en dieptepunten uit Volendams verleden. Test aan het eind in een quiz je kennis over het dorp en zijn bekende inwoners. Jong of ouder: je verveelt je geen seconde!

Actief: Kies beelden van de sportieve hoogtepunten van FC Volendam. Beluister de persoonlijke verhalen van de muzikale toppers. Hou ballen tegen van de voetbal- en handbalselectie. Lach mee bij een ‘verjaardagskoppie’ van een Volendams gezin. Beluister geluidsfragmenten van 105 gouden en platina platen. Doe het garnalenpel- en ZZP-spel.

Kortom: laat u verrassen door ‘Uniek Volendam’ en kom langs. Hebben we u nog niet over de streep getrokken? Kijk dan op www.uniekvolendam.nl. Daar vindt u een promotiefilmpje dat u een goed beeld geeft van deze bijzondere binnenattractie voor jong en oud!

Openingstijden & entreeprijzen
De experience 'Uniek Volendam' is dagelijks geopend (behalve maandag) van 10.00 – 16.30 uur. Uniek Volendam is ook op feestdagen open.

Volwassenen €5,-
Kinderen t/m 12 jaar €3,50