Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Bijzondere Collecties (UvA)

  • Overige
  • |
  • Partner sinds 27 november 2013
Van middeleeuwse manuscripten, Blaeu-atlassen en handschriften van Hooft en Multatuli tot wandplaten, letterontwerpen, kookboeken, strips en het archief van Arnon Grunberg. De Bijzondere Collecties omvatten het erfgoed van de Universiteit van Amsterdam. De ruim duizend deelcollecties bestaan uit zeldzame en kostbare boeken, manuscripten, prenten, foto's en nog veel meer. Met internationaal vermaarde verzamelingen op het gebied van boekgeschiedenis, Joodse cultuur, kerkgeschiedenis, cartografie, letterkunde, grafische vormgeving en zoölogie is dit een van de grote erfgoedbibliotheken in Europa.

Het erfgoed in de Bijzondere Collecties vertegenwoordigt vele disciplines in wetenschap en kunst en telt tal van onvervangbare werken met museale kwaliteit, van eeuwenoud tot hedendaags. De verzamelingen staan ten dienste van onderwijs en onderzoek, maar ook van een algemeen publiek. Stukken kunnen geraadpleegd worden in de moderne onderzoekzaal en via online beeldbanken. Ze worden uitgelicht in tentoonstellingen, lezingen en presentaties.

Openingstijden & entreeprijzen
De tentoonstellingsruimte van de Bijzondere Collecties is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Dit zijn de reguliere openingstijden. Op feestdagen kunnen andere openingstijden gelden, raadpleeg daarvoor de website van Bijzondere Collecties.

Volwassenen €7,50
Kinderen 4 tot 16 jaar €3,75
Kinderen tot 4 jaar gratis
Studenten (ISIC), 65-plussers, CJP, Stadspas, Holland Pass 50%-kortingskaart €3,75
Gratis toegang met Museumkaart, I AMsterdam Card, Holland Pass A t/m D en voor leden van de
Vrienden van de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam, Vereniging Rembrandt, VVAPM,
ICOM, medewerkers en studenten UvA en HvA.