Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Frans Hals Museum

  • Museum
  • |
  • Partner sinds 29 augustus 2013
Sinds het Frans Hals Museum in 1913 zijn poorten aan het Groot Heiligland opende, heeft het zich in een toenemende faam en belangstelling mogen verheugen. De collectie van Haarlemse meesters uit de Gouden Eeuw, waaronder de grootste verzameling schilderijen van Frans Hals ter wereld, is uniek. Aan het begin van de zeventiende eeuw onderging de schilderkunst een radicale verandering, waarvoor in Haarlem de basis werd gelegd. Deze omslag bepaalde uiteindelijk de allure en de grandeur van de Gouden Eeuw, waardoor Haarlem met recht kan worden aangemerkt als de bakermat van de Gouden Eeuw. De collectie van het Frans Hals Museum, waarin het hele spectrum van de 16e- en 17e-eeuwse schilderkunst op bijzonder hoog niveau is samengevat, weerspiegelt die revolutionaire omwenteling.

Het Frans Hals Museum stelt zich ten doel om het publiek te informeren over, en te laten genieten van, de ongekende bloei van de schilderkunst in de Gouden Eeuw, alsook van de internationale ontwikkelingen in de hedendaagse beeldende kunst. Het overdragen van de rijke collectie 16e- en 17e-eeuwse schilderkunst, en van de verzameling moderne en hedendaagse kunst, aan toekomstige generaties staat hierbij centraal.

Openingstijden & entreeprijzen
Het Frans Hals Museum is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11.00 - 17.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00 - 17.00 uur.
Dit zijn de reguliere openingstijden. Kijk voor eventuele wijzigingen op de website van het Frans Hals Museum.

Volwassenen €12,50
Van 19 t/m 24 jaar of met CJP €6,-
Gratis toegang t/m 18 jaar.
Groepen vanaf 15 personen €9,-
Gratis toegang met Museumkaart, ICOM, IAmsterdam Card, en voor leden Vereniging Rembrandt, Vrienden Frans Hals Museum, De Hallen Haarlem.