Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Land van Leeghwater

  • Overheid
  • |
  • Partner sinds 19 juni 2013
Het Land van Leeghwater is een uitzonderlijk mooi gebied gelegen aan de noordzijde van het Nationaal Landschap Laag Holland, tussen de steden Alkmaar en Purmerend. Of anders gezegd: het is het gebied tussen de Leeghwaterbrug en het Leeghwaterpark. Het Land van Leeghwater bestaat uit bekende veenweidenlandschappen en droogmakerijen, zoals Werelderfgoed De Beemster, De Schermer en De Eilandspolder. En bezit het gebied diverse (rijks)monumenten zoals zes forten van de Stelling van Amsterdam, een groot deel van de Westfriese Omringdijk, de Schermer Molens, de dorpen en de raadhuizen van Graft, De Rijp en Grootschermer en vele bijzondere kerkgebouwen, gemalen en stolpboerderijen.

Het Land van Leeghwater heeft zijn naam geleend van Jan Adriaanszoon Leeghwater (1575 -1650), Hollands beroemde waterbouwkundige uit de Gouden Eeuw. Hier lag zijn geboortegrond en hier verdiende hij zijn plaats in de vaderlandse geschiedenis als geniaal molenbouwer en ingenieur.

Organisatie

De Stichting UIT! in het Land van Leeghwater is de koepelorganisatie van de ondernemers, organisaties en VVV's in het Land van Leeghwater. Samen met de gemeenten draagt zij zorg voor de promotie en ontwikkeling van routes, arrangementen en brochures.

Meer weten en contact via: www.landvanleeghwater.nl