Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Gemeentearchief Zaanstad

  • Museum
  • |
  • Partner sinds 22 mei 2012
Het Gemeentearchief Zaanstad is het geheugen van de Zaanstreek. Wij hebben archieven van de gemeentes Zaanstad en Oostzaan, personen, bedrijven, families, kerken, verenigingen en instellingen. Maar nog veel meer. Zo beschikken wij ook over een zeer uitgebreide historische bibliotheek over de Zaanstreek, met niet alleen boeken, maar o.a. ook brochures, kranten, tijdschriften en verslagen van instanties. Een andere zeer waardevolle en interessante collectie bevat afbeeldingen van de Zaanstreek van vroeger tot nu. Hierbij moet u denken aan foto’s, affiches, prenten, kaarten en tekeningen.
Het oudste originele stuk dateert uit 1395. Dit is een akte op perkament waarin de verkoop van een stuk land in Westzaan wordt beschreven.

Al dit materiaal kunt u gratis raadplegen in onze studiezaal. Ook zijn er al diverse zaken digitaal, met name de foto’s, prenten en tekeningen. Op onze website www.zaanstad.nl/gemeentearchief kunt u gedetailleerder zien wat we allemaal in huis hebben en wat al digitaal beschikbaar is. Ook treft u daar een link naar de Beeldbank, waar ca. 100.000 afbeeldingen te raadplegen zijn.
Wilt u ons bezoeken, dan kunt u zonder afspraak bij ons langs komen.

Openingstijden
Het Gemeentearchief Zaanstad is geopend op dinsdag en woensdag van 8.30 - 16.00 uur en
op donderdag van 8.30 - 21.00 uur (in juni, juli en augustus tot 16.00 uur).
Dit zijn de reguliere openingstijden. Op feestdagen kunnen andere openingstijden gelden, raadpleeg daarvoor de website van het Gemeentearchief Zaanstad.