Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Museum Van Loon

  • Museum
  • |
  • Partner sinds 15 november 2012
In het hart van Amsterdam aan de Keizersgracht staat het woonhuis van de Amsterdamse regentenfamilie Van Loon. Willem van Loon was in 1602 medeoprichter van de V.O.C. Zes dagen per week stelt de familie haar huis en collectie open voor het publiek. 

In een van de fraaiste huizen van de stad kan de bezoeker een glimp opvangen van de wooncultuur van de Amsterdamse familie Van Loon. De eerste bewoner was de schilder Ferdinand Bol, een leerling van Rembrandt. De inrichting van het huis ademt nog de sfeer uit van de rijkdom die de stad in die tijd beleefde. 

In de kamers vindt u portretten, schitterend meubilair, fraai zilverwerk en porselein uit verschillende eeuwen. Achter het huis ligt een prachtige tuin. De tuin is aangelegd in de stijl van de 17e eeuw en wordt afgesloten door de fraaie gevelwand van het koetshuis. Een uniek geheel dat u nergens anders meer in deze originele staat aantreft. Wie een kijkje wil nemen achter de gevels van de wereldberoemde grachtengordel, moet beslist een bezoek brengen aan het museum.

Openingstijden & entreeprijzen
Het Museum van Loon is dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur.

Volwassenen €8,-
Studenten €6,-
Groepen vanaf 10 personen €6,-
Kinderen van 6 tot 18 jaar €4,-
Gratis toegang voor kinderen tot 6 jaar en met Museumkaart, Stadspas, IAmsterdam City Card,
Rembrandtpas, ICOM.