Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Honig Breethuis

  • Museum
  • |
  • Partner sinds 09 augustus 2012
In het monumentale Honig Breethuis aan de Lagedijk in Zaandijk ervaart u hoe een Zaanse papierfabrikant met zijn gezin rond 1830 woonde en leefde. Het huis werd omstreeks 1710 gebouwd door Cornelis Jacobsz. Honig, eigenaar van witpapiermolen De Vergulde Bijkorf. Ruim honderd jaar later was op Lagedijk nr. 80 het gezin van Jacob Cornelisz. Breet en Grietje Jans de Jager gehuisvest.  

In 1999 werd het museumpand van het Zaans Historisch Museum heringericht en omgedoopt tot Honig Breethuis. Hierbij is getracht de bewoningssituatie tussen 1826 en 1847 te reconstrueren, toen het pand bewoond werd door het gezin van Jacob Cornelisz. Breet (1778-1847), ‘papierfabrikeur’ in het familiebedrijf C. & I. Honig Breet.  

Naast een bezoek aan het museum kunt u deelnemen aan een of meerdere activiteiten, waaronder huiskamerconcerten, lezingen en wandelingen. Regelmatig zijn er kleine exposities over uiteenlopende thema's te zien in het Kabinetje. Ook zijn ontvangsten en besloten bijeenkomsten voor kleine gezelschappen van maximaal twintig personen mogelijk. Voor scholieren van het basisonderwijs ten slotte heeft het Honig Breethuis verschillende educatieve projecten.

Openingstijden & entreeprijzen
Het Honig Breethuis is van 1 april t/m 30 september van 13.00 - 17.00 uur geopend op donderdag t/m zondag. En van 1 oktober t/m 31 maart van 13.00 - 16.00 uur op donderdag t/m zondag. Dit zijn de reguliere openingstijden. Op feestdagen kunnen andere openingstijden gelden, raadpleeg daarvoor de website van het Honig Breethuis.

Volwassene €4,-
Kind 4 t/m 12 jaar €2,-
CJP, jeugd 13 t/m 17 jaar, 65+ €3,-
Gratis toegang voor Vriend Honig Breethuis en 1 introducé, Museumkaarthouder.
Groepen > 15 personen €3,-
Kijk voor de entreeprijzen van concerten e.d. op de website van het Honig Breethuis.