Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Huizer Museum

  • Museum
  • |
  • Partner sinds 18 juni 2012
Het Huizer Museum is van oorsprong een cultuur-historisch museum waarin u het verhaal van de geschiedenis van Huizen kunt zien en voelen. Huizen ligt op een prachtige locatie in het Gooi … aan het water, de vroegere Zuiderzee. Huizen, die zich nu profileert als Haven van het Gooi is een groeigemeente, een uitloper van Amsterdam, met een unieke geschiedenis. Een boerendorp dat zich heeft ontwikkelt naar een vissersdorp en daarna bekend stond om zijn ondernemerschap. Zo heeft de fabriek Potterie De Driehoek een prachtige collectie aardewerk opgeleverd en komt er ook veel kaas uit Huizen. Naast de geschiedenis had Huizen ook een unieke klederdracht, waarvan met name de Huizer kap een opvallend verschijnsel was. In het Huizer Museum gaat het om de MENS, in heden én verleden. En omdat kunst en cultuur de mensen verbindt is er voor gekozen om ook regelmatig een wisseltentoonstelling rond hedendaagse kunst te presenteren. Zo komt het museum, naast de geschiedenis, jaarlijks met vier prachtige tentoonstellingen. Het is een klein, gastvrij museum waar u terecht kunt voor een bezoekje, rondleidingen, maandelijkse wandelingen door het oude dorp, workshops en een kopje koffie.

Openingstijden & entreeprijzen
Het Huizer Museum is op dinsdag t/m zaterdag van 13.30 - 17.00 uur geopend. Dit zijn de reguliere openingstijden. Op feestdagen kunnen andere openingstijden gelden, raadpleeg daarvoor de website van het Huizer Museum.
Tijdens het toeristenseizoen, van 31 maart tot 1 oktober, is het Huizer Museum/VVV de hele dag geopend. U bent van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur van harte welkom om het museum te bezoeken en in de museum- en Huizer Souvenirwinkel iets leuks uit te zoeken.

Volwassenen €5,-
Jongeren t/m 17 jaar €3,50
CJP-houders €2,50
Gratis toegang voor Museumkaarthouders, Vrienden van Het Huizer Museum en kinderen tot 6 jaar.