Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Westfriese Omringdijk

  • Museum
  • |
  • Partner sinds 22 mei 2012
Je koike d’r je ouge uit! Op nog geen 25 kilometer afstand van Amsterdam ligt de Westfriese Omringdijk, een wonder van menselijke hand. Ooit beschermde deze dijk mens en dier tegen het zoute water. Nu is dit 126 kilometer lange lint door het Noord-Hollandse landschap een schitterend podium voor kunst, cultuur, sport en recreatie.
Kom Koike! De Westfriese Omringdijk leidt via een unieke route langs de mooiste plekjes van Westfriesland. Het groene, provinciale monument verbindt de voormalige VOC-steden met hun prachtig bewaard gebleven binnensteden en de lange authentieke lintdorpen. De talloze monumenten en musea zijn meer dan het beleven waard.
De Westfriese Omringdijk is een samenwerkingsprogramma van Kunst en Cultuur Noord-Holland en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Twaalf Westfriese gemeenten, de Provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de Rabobank Hoorn-Midden Westfriesland slaan meerjarig de handen ineen om de Westfriese Omringdijk als cultuurtoeristische bestemming van Noord-Holland te promoten. De dijk vormt het podium voor verschillende culturele en toeristische initiatieven. Samen dragen deze partijen bij aan het behoud en de toegankelijkheid van dit cultuurhistorisch monument.

Openingstijden
Langs de Westfriese Omringdijk vind je o.a. musea, ateliers en galeries om te bezoeken, kijk voor de openingstijden van de locaties op de website van de Westfriese Omringdijk.