Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Cultuurcompagnie Noord-Holland

  • Museum
  • |
  • Partner sinds 22 mei 2012
Ontwikkelaars in kunst en erfgoed.

Cultuurcompagnie Noord-Holland is ontstaan uit Kunst en Cultuur Noord-Holland en Cultureel Erfgoed Noord-Holland. Cultuurcompagnie Noord-Holland is dé partner in innovatieve, inspirerende en resultaatgerichte cultuurprojecten. Vanuit onze deskundigheid verzamelen wij informatie, geven advies en ontwikkelen nieuwe concepten. Wij voeren projecten uit met veel energie, verbeeldingskracht en professionaliteit.

Cultuurcompagnie Noord-Holland is een onafhankelijke stichting waar meer dan vijftig professionals zich inzetten voor kunst en erfgoed. Voortgekomen uit de twee organisaties Cultureel Erfgoed Noord-Holland en Kunst en Cultuur Noord-Holland richt deze compagnie zich met gevoel voor geschiedenis op de toekomst.
Cultuurcompagnie voert een deel van het cultuurbeleid van de Provincie Noord-Holland uit en ontvangt daarvoor subsidie. De activiteiten zijn jaarlijks vastgelegd in een activiteitenplan en sluiten aan bij de kerntaken van de Provincie.
Daarnaast ontwikkelt Cultuurcompagnie activiteiten op eigen initiatief en in opdracht van derden.
Voorbeelden van onze projecten zijn oa. Karavaan, Plug Out, Atlantikwall, Beloofd Land, Kroongetuigen, Hollands Kroonjuweel, Op Verhaal Komen in.....,Uit-in-Noord-Holland, Westfriese Omringdijk, Stelling van Amsterdam, Created in Noord-Holland, Kunstbende, Popsport en Noord-Holland Biënnale.