Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Het Scheepvaartmuseum

  • Museum
  • |
  • Partner sinds 22 mei 2012
Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In prikkelende, interactieve tentoonstellingen ontdek je op je eigen manier 500 jaar maritieme geschiedenis. Sfeervolle objecttentoonstellingen tonen het beste uit de vooraanstaande collectie. Er zijn speciale tentoonstellingen voor kinderen, zoals Zie je in de Gouden Eeuw en Het verhaal van de walvis. Er is er zelfs een voor kinderen tot 6 jaar: Matje & Roosje en Circus Zee. Niemand is te oud voor de spannende attractie De Zeereis en buiten ligt natuurlijk weer de replica van het beroemde VOC-schip Amsterdam.

Het Scheepvaartmuseum is volledig vernieuwd maar ademt nog steeds geschiedenis, het is een prachtig stoer gebouw in het hart van Amsterdam.

De gehele collectie van Het Scheepvaartmuseum staat op de website www.maritiemdigitaal.nl, de gezamenlijke database van maritieme musea in Nederland.

Openingstijden en entreeprijzen
Het Scheepvaartmuseum is 7 dagen per week geopend van 9.00 tot 17.00 uur.
Dit zijn de reguliere openingstijden. Op feestdagen kunnen andere openingstijden gelden, raadpleeg daarvoor de website van het Scheepvaartmuseum.

Volwassenen €15,-
Kinderen van 5 t/m 17 jaar, studenten, Stadspas Amsterdam, CJP Cultuurkaart €7,50

Gratis toegang voor kinderen van 0 t/m 4 jaar, Museumkaart, I amsterdam City Card, Vriendenvloot, Het Compagnie Fonds, Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum, Vereniging Rembrandt, ICOM-pas, VVV-medewerkerspas, Holland Pass ticket, begeleiders van mensen met een beperking.