Doorgaan in portret formaat

ONH

App het verleden naar het heden met Street Museum NL

Lees meer

Partner Broodspoor door Hummel&deBoer

  • Museum
  • |
  • Partner sinds 22 mei 2012
Broodspoor is gemaakt door Hummel&deBoer, in samenwerking met Oneindig Noord-Holland.
Hummel&de Boer maakt creatieve mediaproducties waarin geluid op een bijzondere manier wordt gekoppeld aan beeld of omgeving. Kenmerkend is dat in de producties beeld en geluid nooit vanzelfsprekend één op één worden gebruik. Er wordt steeds gezocht naar een verrassende combinatie van beide componenten om een verhaal zo goed mogelijk te vertellen. Er wordt een beroep gedaan op de kijker en luisteraar om zelf verbanden te leggen.

Hummel&deBoer richt zich in 2011 op het maken van producties in het kader van VOLGENS oftewel VLGNS: door ooggetuigen vertelde verhalen die je met een mobiele telefoon kunt beluisteren op de locatie waar het zich allemaal heeft afgespeeld. Stichting Doen heeft aan Hummer&deBoer subsidie verleend om twee projecten in het kader van VLGNS te maken. 'Broodspoor' is het eerste project.

In 2012 heeft Hummel&deBoer in samenwerking met Oneindig Noord-Holland 'Broodspoor' gemaakt. Een spoor van verhalen over Herman Brood in Amsterdam. Met de smartphone te horen op de plek waar de verhalen zich hebben afgespeeld.